ASIO

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

ASIO cekakan saka basa Inggris: The Australian Security Intelligence Organisation, iku sawijining organisasi intelijen minangka badan kaamanan nasional ing Australia. ASIO diadegaké ing taun 1949 lan operasional ana ing sangisoré Direktur Jemdral Kaamanan sing tanggung jawab marang Jeksa Agung. Peranan ASIO yakuwi ngenali lan investigasi ancaman kaamanan, saka ngendi waé, lan mènèhi pamrayoga kanggo nglindhungi Australia, rakyaté lan kapentingané. Fungsi ASIO ditata miturut Undhang-undang Organisasi Intelijen Kaamanan Australia The Australian Security Intelligence Organisation Act 1979 (the ASIO Act). Kaamanan dijarwakaké jroning Undahng-undhang kasebut minangka spionase, sabotase, kakerasan pulitik, promosi kakerasan komunal,serangan marang sistem pertahanan Australia, lan tindakan intervènsi / campurtangan manca.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=ASIO&oldid=940473"