Aérologi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Aérologi inggih punika kawruh ingkang medhar bab kawontenan hawa ing tataran inggil.[1] Pirantos radhar hawa dipunanggé saperlu menangi kawontenan hawa lan panggèn kadadosan jawah, jawah és, utawi jawah salju sarta deresing jawah.[2] Sajeroning sistem radhar, alun radhiasi kagiyaraken madosi tètèsing jawah. Alun radhiasi ingkang kapranggul tètèsing jawah badhé mendat wangsul datheng piringan panampèn.[2] Katerangan punika lajeng dipunkintun dhateng sedanten wewengkon sarana satelit.[2].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Amaluddin Latief, Arief Syafei (2009). Kamus Kapal Indonesia.com. Jakarta: Pelni Pres. k. 3. 
  2. a b c Robert J. Kodoatie,Roestam Sjarief (2010). Tata Ruang Air. Penerbit Andi. k. 77. ISBN 9792912428.