9 (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. 9 nggih punika filem animasi laga saking Amérikah Sarékat taun 2009. Filem punika kaarahaken déning. Shane Acker. Ingkang ngayahi jejibahan minangka juru damel nggih punika Tim Burton lan Timur Bekmambetov. Skénario kagem filem punika kaanggit déning Pamela Pettler adhedhasar saking animasi cekak 2005 kanthi sesirah ingkang sami, pakaryanipun Shane Acker. Tanggel jawab musik kapasrahaken dhumateng Danny ELfman lan Deborah Lurie. Wondéné pambesutan kalampahaken Nick Kenway. Para juru paraga ingkang sami kadhapuk nyulih suwanten antawisipun Elijah Wood, John C. Reilly, Jennifer Connelly, Crispin Glover, Martin Landau lan Christopher Plummer.[2][3][4][5] Filem punika dipunbabar ing surya 9 Sèptèmber 2009. Dumugi pungkasanipun pangeduman, filem punika ngempalaken arta dumugi $39.335.224, namung langkung sekedhik saking ardhana ingkang sampun medal kagem kabetahan pandamelan, nggih punika $30 yuta.

Pirsani ugi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "9 (2009)". Box Office Mojo. Dijupuk November 29, 2009. 
  2. "Shane Acker's 9". Cartoon Brew. Dijupuk 2007-02-15. 
  3. "Strong cast lines up for animated 9.". The Film Asylum. Dijupuk 2007-03-21. 
  4. Dennis Michael (2005-07-26). "Burton Votes for 9". filmstew. Dijupuk 2008-12-26. 
  5. (DHF), Kompas Kronik Film, Minggu, 1 November 2009 http://cetak.kompas.com/read/xml/2009/11/01/03221541/kronik.film

Pranala njawi[besut | besut sumber]