Ès garing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Subliming pelet es garing, kanthi permukaan salju ing putih

Es garing minangka bentuk karbon dioksida padat . Iki digunakake utamane minangka agen pendinginan, nanging uga digunakake ing mesin kabut ing bioskop kanggo efek dramatis. Keuntungan kasebut kalebu suhu sing luwih murah tinimbang es banyu lan ora bakal nyisihake residu (kajaba frost insiden saka kelembapan ing atmosfer). Iki migunani kanggo ngreksa panganan sing wis beku nalika pendinginan mekanik ora kasedhiya.Garing es sublimes ing 194,7 K utawa −78.5 °C (−109.3 °F) ing tekanan atmosfer bumi. Kadhemen sing adhem iki ndadekake mbebayani kanggo nangani tanpa nglindhungi amarga kobong sing disebabake dening beku ( frostbite ). Sanajan umume ora beracun, outgassing sing bisa nyebabake hypercapnia (tingkat karbon dioksida munggah normal ing getih) amarga ana ing lokasi sing dibuwang.

Comparison diagram phase of carbon dioxide (red) and water (blue) as a log-lin chart with phase transitions points at 1 atmosfer
Sublimation of dry ice when placed on the surface of water at room temperature
Sublimasi
Es garing ing banyu