À la carte

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Steak à la carte, tanpa lawuh utawa hiasan ; iki kudu dijaluk dhewe.

Ing restoran, à la carte /ɑːləˈkɑːrt/ [1] iku laku kang nindakake pasugatan individu saka menu ing restoran, minangka gantos kanggo Tabel d'Hote, ngendi menu pesawat wis ana. [2] Iki minangka utangan awal abad kaping 19 saka basa Prancis sing artine "miturut menu". [3] [4]

Piring individu sing bakal dipesen bisa uga kalebu lauk, utawa lawuh bisa uga ditawakake kanthi kapisah, mula uga dianggep minangka a la carte .[butuh sitiran] [ <span title="This claim needs references to reliable sources. (July 2018)">perlu rujukan</span> ]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "A la carte", Oxford English Dictionary (3 ed.), Oxford University Press, September 2005 Invalid |mode=CS1 (pitulung) (Kudu langganan utawa dadi anggota pabukon umum Karajan Manunggal)
  2. "Online Etymology Dictionary". etymonline.com. Dibukak ing 2 May 2016.
  3. Oxford English Dictionary
  4. "à la carte – definition of à la carte in English from the Oxford dictionary". oxforddictionaries.com. Dibukak ing 2 May 2016.