Zaire

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Republik Zaire
République du Zaïre

Repubuliki ya Zaïre
Jamhuri ya Zaïre

Gendéra Zaire Lambang Zaire
Gendéra Lambang
Republik Dhémokratis Kongo 1971-1997 Republik Dhémokratis Kongo
Motto Paix – Justice – Travail
(Tentrem-Kadilan-Kerja Keras)
Basa resmi Basa Prancis
Basa Kongo
Basa Lingala
Basa Tshiluba
Basa Swahili
Ibu kutha Kinshasa
Pamaréntah Republik
Wilayah 2.345.410 km²
Pedunung
–1996

46.498.539
Kapadhetan 19,8 /km²
Valuta Zaire
Didegaké 27 Oktober, 1971
Dibubaraké 16 Mei 1997
Lagu kabangsan La Zaïroise
Kodhe negara +243
TLD .zr
Presidhen Mobutu Sese Seko
Peta
LocationDRCongo.svg

Zaire iki jeneng Republik Demokratik Kongo antara taun 1971 nganti taun 1997. Wektu iku negara iki dipimpin déning Presidhen Mobutu Sese Seko.

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Zaire&oldid=876364"