Yataro Iwasaki

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Yataro Iwasaki.

Yataro Iwasaki (岩崎 弥太郎 Iwasaki Yatarō, lair 9 Januari 1835 – tilar donya 7 Februari 1885 kanthi umur50 taun) yaiku wong kang duweni perusahaan otomotif Mitsubishi. Kulawargane yaiku petani ing provinsi Aki, Provinsi Tosa (saiki Kochi), Jepang.[1] Anak saka sawijining petani biyasa, Yataro miwiti kariere ing klan Tosa.[1] Klan dianakake ing akeh panggonan ing Jepang kanggo kepentingan bisnis, supaya ngrangsang para mudha supaya bisa mbangun perekonomian kang apik.[1]

Miwiti karier[sunting | sunting sumber]

Yataro miwiti karire kanthi nyambut gawe ana ing klan Tosa, dheweke lunga menyang Edo (saiki Tokyo) nalika dheweke umur sangalas taun kanthi ancas golek pendhidhikan.[1] Lara nemen kang dirasakake dening bapake ing sawijining padon karo kepala desa ndadekake Yataro bali saka Edo setahun candhake lan cuti sedela saka sekolahe.[1] Hakim ora gelem mroses prakarane bapake lan Yataro nuduh hakim korupsi.[1] Dheweke dikirim ing penjara kang suwene pitung sasi. Sawise ditokke, dheweke ora duwe gaweyan. Ora let suwe, dheweke entuk gaweyan minangka guru sekolah desa.[1]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yataro_Iwasaki&oldid=830696"