Bisnis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bursa Èfèk ing Meksiko Paseo de la Reforma, Mexico City

Jroning èlmu ékonomi, bisnis iku sawijining organisasi sing adol barang utawa jasa marang konsumèn utawa bisnis liyané, supaya antuk bathi. Sacara historis tembung bisnis saka basa Inggris business, saka tembung dhasar busy sing maknané "sibuk" jroning kontèks individu, komunitas, utawa masyarakat. Maksudé sibuk ngayahi aktivitas lan pegawéyan sing nekakaké kauntungan.

Jroning ékonomi kapitalis, akèh-akèhé bisnis diduwèni d’ening pihak swasta, bisnis dibentuk kanggo antuk profit lan ningkataké kemakmuran sing duwé bisnis. Pemilik lan operator saka sawiji bisnis antuk imbalan miturut wektu, usaha, utawa gedhéné kapitalé. Nanging ora kabèh bisnis golèk kauntungan kaya iki, ana uga bisnis koperatif sing tujuané ningkatakén kasajahtran kabèh anggotané utawa institusi pamaréntah sing tujuané ningkataké kasajahtran rakyat. Modhèl bisnis kaya iki kontras karo sistem sosialistik, ing ngendi bisnis gedhé diduwèni déning pamaréntah, masyarakat umum, utawa serikat pekerja.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bisnis&oldid=867814"