Wee Meng Chee

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wee Meng Chee
Namewee.jpg
Jeneng Cina 黄明志
Pinyin Huáng Míng Zhì (Mandarin)
Leluhur Hainan
Asal Malaysia
Jeneng liya Namewee
Pakaryan penyanyi, panyerat lagu, rapper, aktor, direktor, screenwriter
Genre C-pop, hip-hop
Taun aktif 2007 - samenika

Wee Meng Chee (Chinese: 黄明志; Pinyin: Wee Meng Chee (Hainanese Pinyin)) miyos taun 1983 ing Muar, Johor.[1] Chee kalebet lulusan Ilmu Komunikasi ing Universitas Ming Chuan, ing Taiwan.[1] Panjenenganipun misuwur kanthi nami Namewee ing YouTube.[1] Nalika tanggal 7 Agustus 2007, Chee sampun damel gégér amargi ngripta vidéo rap kanthi irah-irahan Negarakuku ingkang ngginakaken sepalih saking lirik lagu kebangsaan Malaysia Negaraku. Lagu rap menika dipunlapuraken amargi sampun ngina negara, bangsa, agami, lan karajan Malaysia.[2]

Wee Meng Chee salajengipun nyuwun pangapunten dhateng sinten kemawon ingkang ngraos sampun dipunina amargi vidéo kasebat wonten ing koran The Sun ing tanggal 15 Agustus 2007.[2] Ananging bab nyuwun pangapunten kalawau boten amargi Chee sampud damel vidéo kasebat.[2] Sasanèsipun menika, Chee ugi ngraos boten kuciwa amargi Chee mratèlakaken boten wonten maksud ngina negari Malaysia.[2] Negarakuku menika lagu rap riptaanipun Wee Meng Chee, ingkang ugi saged dipunsebat Namewee.[2] Negarakuku dipunrilis ing YouTube ing tanggal 15 Juli 2007 kanthi irah-irahan ing basa Cina "我愛我的國家 Negarakuku (2007大馬觀光年主題曲)", lan dipuntarjamahaken dados Kula Tresna "Negaraku Negarakuku".[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (ms)Just a wee issue, say Liow and Khairy dipunundhuh tanggal 20 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f (ms)[1] dipunundhuh tanggal 20 Agustus 2011)

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wee_Meng_Chee&oldid=832277"