Watu permata

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Watu permata utawa watu aji yakuwi sawijining mineral, watu kang dibentuk saka kasil prosès geologi kang unsuré dumadi saka siji utawa sawetara komponen kimia kang duwé rega larang, lan diminati déning para kolektor. Watu permata kudu dipolès sadurungé didadèkaké perhiasan.

Ing donya iki ora kabèh panggonan bisa ditemokaké watu permata. Ing Indonésia mung ana sawetara panggonan kang ngandhut watu permata antara liya ing provinsi Banten misuwur kanthi Kalimayané, ing Pulo Kalimantan kanthi Kecubungé (amethys) lan Inten (berlian). Watu permata duwé jeneng saka aksara a nganti z kang diklasifikasèkaké miturut Skala Mohs, saka 1 nganti 10. Permata kang paling diminati ing donya yakuwi kang mawa kristal, saliyané Berlian yakuwi Zamrud, Ruby, Safir lan Mata kucing.

Sawetara jenis watu permata[sunting | sunting sumber]

  • Akik...........agate lan jenis jasper,
  • Akuamarin .....aquamarine.
  • Ametis\kecubung.....amethyst.
  • Biduri laut,moonstone kusus werna biru.
  • Batu biduri Bulan...putih/biru.....moon stone.
  • Batu Cempaka......topaz
  • Berlian...diamond.(intan kang diasah facet)
  • Delima......garnet
  • Giok.....jade
  • Intan.....bisa mentah, bisa asahan.
  • Kuarsa......amethyst lan kabèh akik kalebu ing sajeroné.
  • Mutiara..pearl.
  • Mata kucing...cat's eye,bisa crysoberyl(paling larang),bisa garnet
  • Pirus..........turquoise
  • Safir.........sapphire
  • Zamrud..........emerald.
  • Ruby,(Mirah,kalebu Mirah Delima)
  • Opal,Kalimaya
  • Spinel
  • Bloodstone,batu akik darah
  • Tashmarine
  • Quattro

Watu permata kang durung ana jeneng Indonésia[sunting | sunting sumber]

  • Alexandrite / Chrysoberyl
  • Chrysocolla
  • Chrysoprase
  • Hematite........watu getih.
  • Jasper..........merah=hati ayam,hijau-badar lumut.
  • Kunszite
  • Lapis Lazuli
  • Malachite
  • Obsidian
  • Olivine=peridot.
  • Pyrite
  • Tanzanite
  • Tourmaline
  • Zircon
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Watu_permata&oldid=814118"