Wang Lee Hom

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Leehom Wang
Jeneng Cina 王力宏
Pinyin Wáng Lìhóng (Mandarin)
Jyutping Wong4 Lik6 Wang4 (Kanton)
Leluhur Yiwu, Zhejiang, China
Asal Republic of China (Taiwan)
Pakaryan Singer-songwriter, musician, film director, actor, record producer, music arranger, composer
Genre Pop, R&B, rap, hip hop, rock, jazz, Broadway
Instrumen Violin, piano, drums, guitar, bass/electric guitar, erhu, vibraphone, harmonica, chinese flutes, guzheng, zhongruan, etc.
Voice type(s) Tenor
Label(s) Sony Music
Decca (1996–1997)
BMG (1995–1996)
Taun aktif 1995–present
Pengaruh Stevie Wonder, Prince, Alicia Keys, Outkast, Missy Elliott, R. Kelly, The Neptunes
Situs resmi www.wangleehom.com

Alexander Wang Lee Hom, lair tanggal 17 Mei 1976 (umur 37) dheweké kuwi penyanyi, Wang Lee Hom tau Dhominasi Kamenangan ning Beijing Pop Music Awards.[1] Dheweké melu kumpul karo para penyanyi lan musisi pop kondhang ning China ning National Olympic Center kanggo ngerayakaké panghargaan taunan ning Beijing Pop Music. [1] Acara musik kasebut dianggep acara ajang nominasi paling gedhé ning China, kang bisa dadi ngubah apa kang ana ning indhustri musik China.[1]

Taun 2010, musisi Wang Lee Hom kang ndhominasi panghargaan ning ajang Beijing Pop Musik.[1] Dheweké bisa nggawa patang piala panghargaan.[1]

Ning bidhang musik Rock, Wang Feng kang olih telu piala panghargaan.[1] Wang Lee Hom uga bisa menangaké Most Popular Male Singer ning Taiwan lan ning Hong Kong, uga olih panghargaan Best Composer of the Year ning Taiwan lan ning Hong Kong, kanggo tetembangan Sun in the Rain, Artist of the Year lan Producer of the Year ning negara Taiwan lan Hong Kong. [1]

Taun 2010, Wang Lee Hom nganakaké temu panggemar lan sesi tapak asma ning Ximending, Taipei.[2] Acara kasebut salah sijining agendha kanggo promo albumé.[2] Dheweké kang dikancani karo penyanyi lan aktris Vivian Hsu.[2] Ning acara kasebut, Wang Lee Hom dihadiahi telepon kang bentuké high heel kang dituku Vivian ning Tokyo warna abang.[2] Arepané Vivian, supaya Wang Lee Hom bisa luwih perhatian karo kauripan asmarané.[2]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Film and television
Taun Judul Role Cathetan
1999 Cithakan:The Iron Giant Dean McCoppin Mandarin voice role
2000 China Strike Force Alex Cheung
2000 Ashes to Ashes: Against Smoking Dave
2001 Cithakan:The Avenging Fist Nova
2003 Moon Child Son
2005 Starlit High Noon Lian Song
2007 Lust, Caution Kuang Yumin
2010 Little Big Soldier Little General
2010 Love In Disguise Du Minghan also director
2011 Cithakan:The Founding of a Party Luo Jialun

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g (id)Wang Lee Hom dipununduh tanggal 14 Agustus 2011
  2. ^ a b c d e (id)berita Wang Lee Hom dipununduh tanggal 14 Agustus 2011
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wang_Lee_Hom&oldid=832059"