Virus Rubéla

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Virus Rubéla
Rubella virus 10221 lores.jpg
Bentuk virus rubela
Rubella Dgk kind mitroeteln.jpg
Virus rubela menimbulkan bercak merah pada kulit

Virus rubéla yaiku virus kang nyebabake campak jerman (jerman mung simbol) kang nyerang bocah-bocah, wong dewasa, lan uga wong meteng.[1] Virus rubela bisa nyerang bageyan saraf utawa otek kang banjur nyerang kulit kang katandai anane titik-titik abang kaya campak biyasa.[1] Virus iki asale saka kuluwarga virus Togaviridae lan genus Rubivirus.[1]

Habitat[sunting | sunting sumber]

Umume, virus rubela urip ing dhaerah tropis, subtropis, lan ing dhaerah kang duwni mangsa semi.[1]

Penularan[sunting | sunting sumber]

Virus rubela bisa nular lumantar riyak penderita kang mlebu ing awake wong liya.[2] Saliyane kuwi, virus iki uga nular lumantar cairan awak kayata kringat.[2] Yen daya tahan awak kuwat, virus mau bakal mati.[2] Nanging suwalike, yen daya tahan awak lemes mula virus bakal mlebu ing awak.[2] Virus rubela ora duwe perantara ing panularane, nanging panularane bisa kadadeyan lumantar udhara.[2] Virus rubela bisa ngrembaka ing sel-sel kang nglapisi bageyan mburi gorokan lan irung.[2] Virus iki uga bisa nyebar lumantar aliran getih utawa sistem getah bening ing bageyan awak liyane, kayata:[2]

Mangsa inkubasi[sunting | sunting sumber]

Mangsa inkubasi virus iki kawiwitan kathi anane gejala flu entheng nganti anane titik-titik abang ing kulit.[1] Mangsa inkubasi bisa kedadeyan kanthi wektu 7-20 dina.[1]

Efek[sunting | sunting sumber]

Efek kang ditimbulake virus rubela yaiku panas kanthi suhu kang luwih dhuwur, flu, ngelu-ngelu, kepengin mutah, lemes, oto kemeng, lan nimbulake titik-titik abang ing kulit.[3] Umume, titik-titik abang kang ditimbulake kawiwitan saka rai, banjur nyebar ing sekabehing awak.[3] Kelenjar getah bening kang ana ing mburi kuping (poustauricula), tengkuk (subbocipital), lan gulu (cervical) bakal gedhe.[3]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
  1. ^ a b c d e f (en) Rubella, www.mail-archive.com. Diundhuh tanggal 12 Juni 2010.
  2. ^ a b c d e f g (en) Rubella Virus, measles.emedtv.com. Diundhuh tanggal 12 Juni 2010.
  3. ^ a b c (en) Gershon, Anne.(2005). Rubella (German Measles). Harrisons's Principles of Internal Medicine 16th. McGraw-Hill.

Cithakan:Penyakit-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Virus_Rubéla&oldid=832719"