UNetbootin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
UNetbootin
UNetbootin di Ubuntu
UNetbootin di Ubuntu
Perancang Geza Kovacs
Versi rilis terbaru release 282 / September 16, 2008; 6 taun ingkang kapengker (2008-09-16)
Basa pamrograman C++ (with Qt4)
Sistem operasi Windows, Linux
Status pengembangan Berukuran 2.9 M
Jenis Linux installer
Lisènsi GNU General Public License
Situs web unetbootin.sourceforge.net

UNetbootin (Universal Netboot Installer) inggih punika perangkat kanggè ndamèl sistem Live USB. Perangkat ingkang cross-platform punika (sagèd dipunginaakèn ing pintèn-pintèn sistem operasi) sagèd ndamèl pintèn-pintèn macèm perangkat sistem (system utilities) utawi meng-install pintèn-pintèn distro Linux utawi sistem operasi sanès meski tanpa CD.

Ciri[sunting | sunting sumber]

USB Install Mode[sunting | sunting sumber]

Instalasi punika ndamèl USB flash drive lan USB Hard Disk Drive dados bootable; utawi, kaliyan tèmbung sansè, ndamèl Live USB.

Hard Drive Install Mode[sunting | sunting sumber]

Instalasi punika dipunlampahi kaliyan ngelampahi jaringan (network installation) utawi "frugal install" mboten ngginaaken CD, sami kaliyan cara kerja Win32-Loader.

Ciri khas UNetbootin inggih punika dukunganipun atas pinten-pinten distro Linux, portabilitas, kabetahan kangge muat kernel, initial ramdisk lan disk image (kalebet ISO image) ingkang dipuntemtuaken sakderengipun, lan dukunganipun atas Windows lan Linux.[1] Mboten kadasta Wubi, lan sami kaliyan Win32-Loader, menawi ing-instal ing hard disk, UNetbootin ing-instal ing sebuah partisi, mboten disk image, pramila saged ndamel dual-boot antawis Linux lan Windows.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Geza Kovacs (tuxcantfly). "Install Ubuntu Without a CD". Ubuntu. http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=427540. Retrieved 2007-10-10.

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=UNetbootin&oldid=836538"