Tycho Brahe

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tycho Ottesen Brahe
Lair 14 December 1546
Knutstorp Castle, Scania
Pati 24 October 1601 (aged 54)
Prague
Kabangsan Danish
Pendhidhikan Private
Pakaryan Nobleman, Astronomer
Agama Lutheran
Garwa Kirstine Barbara Jørgensdatter
Putra/putri 8
Tiyang sepuh Otte Brahe and Beate Bille
Tapak asma

Tycho Brahe (Knudstrup, Denmark, 14 Desember 1546Praha, Bohemia (saiki Ceko), 24 Oktober 1601) iku sawijining priyayi ningrat Denmark sing misuwur amarga dhèwèké iku ahli astronom/astrolog (rong bidhang iki durung dibédakaké ing jamané) lan alkimiawan. Dhèwèké dhawuh mbangun Uraniborg, sing dadi lembaga panelitian awal. Kanggo nerbitaké karyané, Tycho nduwé mesin cithak lan pabrik kertas. Asistèné sing misuwur iku Johannes Kepler.

Mauerquadrant (Tycho Brahe 1598)

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tycho_Brahe&oldid=806345"