Troll

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Troll

Troll iku makluk buas sajenis raseksa jroning crita-crita rakyat Skandinavia. Troll urip ing guwa-guwa sing jero lan peteng, utawa ing njero lemah. Troll ukuranné luwih gedhé tinimbang manungsa lan duwé tenaga sing gedhé. Karakter Troll mèmper karo Ogre (lafal: O-gêr) jroning crita rakyat Inggris.

Jroning crita-crita fiksi fantasi utawa permainanan, karakter Troll asring disilih minangka karakter pandhukung. Jroning crita The Lord of The Rings, Troll digunakaké minangka tenaga pangangkut beban sing abot utawa minangka wadyabala pangrusak saka karajan pepeteng Mordor. Bebarengan para Orc, Troll nyerang karajan Gondor. Jroning crita Harry Potter, Troll minangka makluk raseksa sing dikurung ing ngisor lemah.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Troll&oldid=833226"