The Rescuers

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
The Rescuers

Poster layar jembar
Sutradara Wolfgang Reitherman
John Lounsbery
Art Stevens
Produser Wolfgang Reitherman
Panulis Larry Clemmons
Ken Anderson
Vance Gerry
Frank Thomas
Dave Michenar
Ted Berman
Fred Lucky
Burny Mattinson
Dick Sebast
Paraga Eva Gabor
Bob Newhart
Geraldine Page
Jim Jordan
Joe Flynn
Musik déning Artie Butler
Distributor Buena Vista Distribution
Tanggal rilis 22 Juni 1977 (1977-06-22)
Durasi 77 menit
Negara Flag of the United States
Basa Inggris
Anggaran 1.200.000 dolar AS (perkiraan)
Bathi reged 71.215.869 dolar AS

The Rescuers kuwi sawijining film animasi prodhuksi Walt Disney Productions lan dirilis ke bioskop déning Buena Vista Pictures tanggal 22 Juni 1977. Film iki yaiku dadi film kaping 23 ing sérial film animasi klasik Walt Disney. Film iki digawé adhedhasar buku mawa judhul sing padha lan ditulis déning Margery Sharp. Caritané disutradarani déning Wolfgang Reitherman, John Lounsbery, lan Art Stevens.

Plot film iki munjer marang rong tikus sing jenengé Bernard lan Bianca, sing kudu nylamataké sawijining bocah yatim cilik mlarat sing jenengé Penny saka tangan para durjana sing ndarbèni omah gadhé sing jenengé Madame Medusa.

Film iki merlokaké béya 1,2 milyar dolar AS. Eva Gabor, Bob Newhart, Geraldine Page, Jim Jordan, lan Joe Flynn mèlu ngisi swara film iki.

Sekuel film iki, The Rescuers Down Under, dirilis ing taun 1990. Film iki nduwé slogan Two tiny agents vs. the world's wickedest woman in a dazzling animated adventure!.

Plot

Sawijining bocah cilik mlarat aran Penny diculik déning sing duwé toko gadhé lan jahat aran Madame Medusa. Medusa kepingin ngéntukaké inten sing disebut Devil's Eye. Penny ngirim pesen joning botol kanggo njaluk pitulung lan dilarung ing kali. Para Rescuers nemokaké pesen iki. Perkumpulan tikus iki kepingin ngrampungaké masalah iki. Miss Bianca sing ayu, wakil saka Hongaria, njupuk tugas iku dhéwé, lan milih Bernard tukang resik-resik omah. Ig gegeré Orville si manuk, para penyelamat mau mabur tumuju Rawa Maut, papnggonan Penny katawan déning Medusa lan sawisé lolos saka cangkem baya Medusa, banjur mulih bebarengan karo Penny. Penny dadi pahlawan, lan Bernard sarta Bianca budhal ngayahi tugas anyar.

Jenengé para paraga

  • Bob Newhart minangka Bernard: salah satu tikus sing menyelamatkan Penny. Dia memiliki ketakutan untuk angka 13.
  • Eva Gabor minangka Miss Bianca: wakil saka Hongaria untuk Rescue Aid Society. Dia pergi dengan Bernard untuk menyimpan Penny.
  • Geraldine Page minangka Madame Medusa: perempuan yang mengerikan yang ingin mendapatkan Devil's Eye. Jelas dia hanya peduli tentang dirinya, lan bahkan tidak berbagi dengan berlian Mr. Snoops.
  • Michelle Stacy minangka Penny: gadis yatim yang diculik. Dia adalah harapan yang terlihat déning seorang bintang di langit.
  • Joe Flynn minangka Mr. Snoops: Medusa's pemihak.
  • John McIntire minangka Rufus: sawijining tua kucing sing dikatakan Bernard lan Bianca tentang Madame Medusa.
  • James MacDonald minangka Evinrude: sawijining capung sing bantu Bernard lan Bianca
  • Jim Jordan minangka Orville: sawijining albatros sing menerbangkan Bernard lan Bianca ke tujuan mereka.


Tanggal rilis

Daftar musik film

  • The Journey
  • Rescue Aid Society
  • Tomorrow is Another Day
  • Someone's Waiting for You
  • For Penny's a Jolly Good Fellow

Referensi

Pranala jaba

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=The_Rescuers&oldid=398841"