Tembako

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar tembako.

Tembako (basa Latin: Nicotiana tabacum L.) punika bahan dhasaripun rokok. Tembako mangandhung nikotin. Ing tlatah provinsi Jawa Wetan kathah kebon-kebon tembako.

Tetaneman tembako asalipun punika saking Amerika. Lajeng déning para panjajah Eropah dipunbekta ngantos dumugi saubenging rat.


Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tembako&oldid=803788"