Tell Abu Hawam

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jars excavated from the site of Tell Abu Hawam

Tell Abu Hawam iku sawijining kutha cilik sing dibangun ing pungkasan jaman prunggu (abad kaping-14 BCE) ing tlatah sing saiki dadi kutha Haifa, Israel. Abad kaping-6 BCE ahli geografi Scylax mratélakaké yèn kutha iki dumunung antara teluk lan Tanjung Zeus (saiki Gunung Karmel). Kutha iki minangka kutha plabuhan lan désa nelayan.

Wacan[sunting | sunting sumber]

  • The New Encyclopedia of Archaeological Excavations in the Holy Land, Volume 5, article Abu Hawam p 1553

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Koordinat: 32°48′03″N 35°01′09″E / 32.80083°N 35.01917°E / 32.80083; 35.01917Cithakan:Israel-archaeology-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tell_Abu_Hawam&oldid=831373"