Gunung Karmel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gunung Karmel
Mount Carmel
Cithakan:Lang-he-n Karem El/Har Ha'Karmel

Basa Arab: الكرمل/جبل مار إلياسKurmul/Jabal Mar Elyas

jajaran gunung
Caiobadner - mount carmel.JPG
Gunung Carmel nalika srengéngé angslup, katon saka lawang mlebu Kibbutz Ma'agan Michael
Asal jeneng: Secara harfiah, dalam Ibrani: kebun anggur Tuhan dan Gunung St. Elijah dalam Arab
Country Israel
Distrik Haifa
Highest point
 - elevation 525,4 m (1.724 ft)
Length 39 km (24 mi)
Width km (5 mi)
Geology Batu kapur dan rijang
Plant ek, tusam, zaitun, dan laurel

Gunung Karmel (Cithakan:Lang-he-n, Har HaKarmel (lit. kebon anggur Tuhan); basa Yunani: Κάρμηλος, Kármēlos; Basa Arab: الكرمل‎, Kurmul) iku jajaran gunung ing pesisir Israel lor, mbentang wiwit saka Segara Mediterania arah kidul-wétan. Arkeolog wis nemokaké anggur kuna lan pangeprèsan lenga ing manéka lokasi ing Gunung Karmel.[1][2] Jajaran iki arupa cadhangan biosfer UNESCO lan sawetara kutha-kutha sing dumunung ing saubengé, utamané kutha Haifa, kutha paling gedhé katelu ing Israel, dumunung ing pèrèng lor.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Cheyne and Black, Encyclopedia Biblica
  2. ^ Jewish encyclopedia
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gunung_Karmel&oldid=831372"