Tekirdağ

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tekirdağ
Tekirdağ is located in Turki
Tekirdağ
Lokasi Tekirdağ
Coordinates: 40°59′N 27°31′E / 40.983°N 27.517°E / 40.983; 27.517
Negara Flag of Turki Turki
Dhaérah Marmara
Provinsi Provinsi Tekirdağ
Pamaréntahan
 • Walikutha Adem Dalgıç (CHP)
 • Gobernur Zübeyir Kemelek
Èlevasi 10 m (30 ft)
Populasi (2009)[1]
 • Total 140 535
Zona wektu EET (UTC+2)
 • Summer (DST) EEST (UTC+3)
Kodhe tilpun 282
Plat lisensi 59
Website tekirdag.bel.tr

Tekirdağ (pirsani uga jeneng liya) iku sawijining kutha ing Eastern Thrace, ing bagéyan Eropah Turki. Tekirdağ iku ibukutha Provinsi Tekirdağ, arupa panggonan sing nyenengaké lan luwih tenang sing dirasakaké déning pedunung lokal tinimbang pusat indhustri Çorlu, kutha sing ngelola. Pedunung kutha taun 2009 ana 140,535.[2] Ana konsulat kinurmatan Hungaria lan Bulgaria ing Tekirdağ.

Wong sing misuwur[sunting | sunting sumber]

  • Namık Kemal (1840-1888), penyair nasionalis Turki
  • Francis II Rákóczi (1676-1735), pangéran Hungaria lan pahlawan nasional
  • Henri Verneuil (15 Oktober 1920 - 11 Januari 2002), sawijining dramawan lan panggawé Prancis-Armenia, sing lair ing Tekirdağ lan duwé karir suksès ing Prancis.
  • Bekri Mustafa Pasha, Ottoman Grand Vizier (1688-1698)
  • Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan


Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Tekirdağ ing Wikivoyage

Koordinat: 40°59′N 27°31′E / 40.983°N 27.517°E / 40.983; 27.517

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tekirdağ&oldid=829659"