Tahanan omah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Tahanan omah jroning keadilan lan hukum, iku sawijining jinis ukuman déning pihak sing duwé wewenang, kanthi mbatesi ruang gerak mung jroning lingkup papan padunungané. Lelungan diwatesi, malah ana sing ora diidinaké babar pisan. Tahanan omah dianggep minangka alternatif alus saka penahanan jroning pakunjaran.

Senadyan tahanan omah bisa dipatrapaké ing kasus kriminal biasa yèn kunjara ora dianggep wangun ukuman sing bener, tahanan omah iki kerep dipigunakaké minangka wangun rèprèsi pamaréntahan otoriter marang lawan pulitik-é. Jroning kasus iki, umumé, wong sing dikenani tahanan omah ora éntuk aksès menyang media komunikasi. Yèn komunikasi èlèektronik diidinaké, biasané banjur disensor.

Salah siji conto tahanan omah sing cukup dikenal ing Indonesia yakuwi tahanan omah marang Soekarno, presidhèn pisanan Indonesia.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tahanan_omah&oldid=815820"