Sensor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Sensor yaiku piranti utawa komponen sing nduwe tugas mendeteksi (kasil) gerakan utawa fenomena lingkungan sing diperlukake kanggo Sistem Kontroler. Sensor isa digawae saka sistem sing paling sederhana kayata sensor ON/OFF nganggo Limit Switch, Sistem Analog, Sistem Bus Parallel, Sistem Bus Serial, nganti Sistem Mata Kamera. Werna-werna jinising sensor sing digunakake ing teknik robotik. keberagaman iki uga kalebu ing adicara pengukuran lan adicara interfacing ke kontroller.

Photodiode, Sensor Cahaya

Saka Tipe Keluarane[sunting | sunting sumber]

Tèks sirah Tèks sirah
Output Sensor Conto Aplikasi/Sensor
Binèr (I/O) Sensor tactile (limit switch, TX-RX Infra-merah]]
Analog Sensor Temperatur, Accelerometer
Pulsa (PWM) Giroskop (gyroscope) digital
Data Serial GPS (Global Positioning Sistem))
Jalur Parallel/Bus Kamera digital, Rotary encoder nganggo IC HCTL2000/2020

saka sudut pandang output keluarane, sensor ana loro tipe, yaiku sensor lokal (on-board) sing dipasang ing komponen, lan sensor global, yaiku sensor sing diinstal ing njaba komponen nanging isih ing njero lingkup lingkungan komponen kuwi (environment) lan data sensor global iki dikirimake walik nang komponen melalui komunikasi nirkabel. Ing skala gedhi conto sensor global iki yaiku Kamera sing dipasang ning satelit GPS sing dhuwini kemampuan nangkep citra ing lingkungan komponen jauh saka dhuwur.


Kode biner ing sensor biner.jpg
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sensor&oldid=803256"