Tadamichi Kuribayashi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tadamichi Kuribayashi
7 Juli 1891 - 23 Maret 1945
Tadamichi Kuribayashi1.jpg

Pirang-pirang jam sadurunge seda ing pertempuran Iwo Jima, pangkate diunggahake dadi Jenderal Penuh
Papan kelairan Prefektur Nagano, Jepang
Papan pesaréan Iwo Jima, Jepang
Pengabdian tumrap Kekaisaran Jepang
Dines/cawang Flag of Japan.svg Angkatan Darat
Suwéné dines 1914 - 1945
Pangkat Jenderal
Kesatuan Divisi ke-109, Ogasawara Army Group
Perang Perang Donya II (Pertempuran Hong Kong, Pertempuran Iwo Jima)
Penghargaan Order of the Rising Sun with Gold and Silver Star (kelas ke-2),
Order of the Rising Sun Gold Rays with Neck Ribbon (kelas ke-3),
Order of the Sacred Treasure

Tadamichi Kuribayashi (栗林忠道, 7 Juli 1891-23 Maret 1945) yaiku perwira tinggi saka Jepang nalika Perang Donya II kang misuwur ing Pertempuran Iwo Jima. [1]Tugase mertahanake pulo cilik, kang dimandhatake dening Jenderal Hideki Tojo. Sajroning pertempuran iki dheweke mandhegani kurang luwih 20.000 prajurit tanpa dhukungan angkatan udara lan laut nglawan 100.000 prajurit Amerika Serikat. Arep sakabehing prajurit tempur nganti titik darah penghabisan, mung 296 prajurit kang nyerah. Dheweke dilaporake nglakoni seppuku nalika detik-detik terakhir tibane pulo iku ing tangan mungsuh.[2]

Uripe[sunting | sunting sumber]

Kuribayashi lair ing perfektur Nagano saka kulawarga samurai lan duweni turunan bangsawan. Dheweke yaiku kepala kulawarga kang apik, saben wektu sisane dientekake bareng kulawargane. Nalika dines, dheweke mesthi tetep njaga komunikasi karo keluwargane sanajan leté adoh. Kuribayashi tau sinau ing Kanada lan tugas rong taun minangka deputi militer Jepang ing Washington DC. Dheweke kerep nglakoni lelungan adoh ing pirang-pirang panggonan ing Amerika Sarekat. Perjalanan ini ndadekake dheweke luwih ngerti babagan negara iku lan uga entuk respek saka wong Amerika. Miturute, perang modern bakal akeh kang kaprabawan saka prodhuksi industri. Dheweke tau ngandharake panemune iki ing ngarep kanca-kancane yen perang karo Amerika bakalan sia-sia amarga Amerika duwe indrustri kang kuwat. Panemu iki ditentang keras dening kaum militer Jepang. Sanajan pandhangane cukup kontroversial, dheweke ora salah siji prawira kang tau entuk kasempatan audhisi karo Kaisar Hirohito. Saliyane minangka pandhega militer, Kuribayashi uga duweni bakat sastra, karyane yaiku syair Aikoku Koshin Kyoku (Lagu Cinta Tanah Air).

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Tadamichi Kuribayashi; Kazutoshi Hando (2006). 栗林忠道 硫黄島からの手紙. Tokyo: Bungeishunjū. ISBN 4163683704. OCLC 77551976.
  2. ^ Kuribayashi, Tadamichi; Yoshida, T. (1992). Gyokusai Soshireikan" no Etegami (Picture Letters from Commander in Chief). Tokyo: Shogakukan. ISBN 4-09-402676-2.