Tèh oolong

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Godhong tèh oolong.

Tèh oolong (Hanzi tradisional: 烏龍; Hanzi Prasaja: 乌龙; pinyin: wūlóng; uga disebut 青茶 qīngchá) iku sajinis tèh Cina. Wernané kapara antara ijo lan ireng.

Tèh oolong nduwèni rasa pait, nanging ninggalaké rasa legi sethithik sawisé diombé. Umumé tèh jinis iki sing disuguhaké ing rèstoran-rèstoran Cina sing nyuguhaké panganan dim sum utawa masakan Cina liyané.

Akèh-akèhé godhong tèh oolong diasilaké ing provinsi Fujian, uga diasilaké déning perkebunan tèh ing Taiwan. Varian tèh oolong sing misuwur contoné tieguanyin (鐵觀音) asal saka Fujian.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tèh_oolong&oldid=833531"