Insomnia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Potensi komplikasi pada Insomania.[1]

Insomnia iku salah sijiné penyakit arupa gejala[2] angèl turu. Insomnia kerep disebabaké anané penyakit utawa akibatfaktor psikologis kaya stress, faktor Gaya hidup kaya seneng nginum kopi, alkohol utawa ngerokok. Faktor liyane kang bisa marakaké Insomnia yaiku faktor kesehatan kaya asma, obésitas. Salah siji terapi psikologis sing èfèktif kanggo nangani insomnia yaiku terapi kognitif.[3] Ingterapi kasebut, pasien diajari ndandani kabiasaan turu lan ngilangaké asumsi sing kontra-produktif ngenani turu.

Tanda-tanda insomnia:[4]

  • Angel turu
  • sering tangi ing wengi-wengi lan angel turu manéh
  • turu suwé nanging awak ora seger

Insomnia iku bisa diakibatake saka Jinis Insomnia: [5]: • Transcient Insomnia kang bisa kedadéyan ing sawengi ,


Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Mayo Clinic > Insomnia > Complications By Mayo Clinic staff. Retrieved on May 5, 2009
  2. ^ Rowley, James A.; Nicholas Lorenzo (7 September 2005). "Insomnia". eMedicine from WebMD. http://emedicine.com/neuro/byname/insomnia.htm. Retrieved 13-11-2008. "That insomnia is a symptom, not a disease, is important to note; ..."
  3. ^ "Insomnia Behavioural and Cognitive Intervention" (pdf). WHO. 7 September 2005. http://whqlibdoc.who.int/hq/1993/WHO_MNH_PSF_93.2H.pdf. Retrieved 13-11-2008.
  4. ^ (id)("Olga Girls Magazine"Issue 36/II/5-15 Juli 2007. Hal.86)
  5. ^ (id)("Olga Girls Magazine"Issue 36/II/5-15 Juli 2007. Hal.87)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Insomnia&oldid=837154"