Spider-man

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Spider-Man
Gambar spiderman

Dari The Amazing Spider-Man #547 (Maret 2008)
Seni oleh Steve McNiven dan tinta oleh Dexter Vines.
Penerbit Flag of the United States.svg Marvel Comics
Muncul
pisanan
Amazing Fantasy #15 (Agustus 1962)
Pancipta Stan Lee dan Steve Ditko
Watak
Watak samaran Peter Parker
Spesies Mutasi Manusia
Afiliasi
kelompok
Daily Bugle
New Fantastic Four
Avengers
Secret Avengers
New Avengers
Kanca perjuangan Venom
Scarlet Spider
Wolverine
Human Torch
Daredevil
Black Cat
Punisher
Toxin
Alias Ricochet, Dusk, Prodigy, Hornet, Captain Universe, Ben Reilly, Super Spider, Iron Spider, The Challenger
Kaprigelan

Spider-Man [1] utawa Manusia Laba-laba, yaiku adiwira fiktif saka komik marvel ding diripta dening juru tulis Stan Lee lan artis Steve Menko. [2]Dheweke pisanan katon ing amazing fantasy 15 agustus 1962. Dheweke wis dadi salah siji pahlawan super sing paling misuwur ing donya. Mungsuh sing misuwur yaiku flint marko (sandman), harry osborn (new goblin), norman osborn (green goblin), lan eddie brock (venom).[3]

Latar Wuri[sunting | sunting sumber]

Nalika Spider-Man pisanan katon ing sangareping taun 1960-an, remaja ing buku komik superhero padatan dimudhunake saka peran sidekick marang protagonis. Seri Spider-Man nampilake Peter Parker, murid sekolah tinggi kang isih remaja anake wong ora duwe lan uripe kasepen. Ora kaya crita pahlawan remaja kang ana sadurunge, kayadene Bucky lan Robin, Spider-Man ora dimupangatake dadi anak dhidhik saka saben mentor wong diwasa kaya Kapten Amerika lan Batman. Mula iku, dheweke kudu bisa ngertini awake dhewe yen "anane kakuwatan gedhe uga bakalan ditututi tanggung jawab kang gedhe" - kaya kang dingendikakake Paman Ben sadurunge seda.

Jeneng asli spider-man yaiku Peter Parker. Dheweke manggon karo pak dhe lan budhe ing apartemen Queens, Manhattan. Awit cilik dheweke wis seneng tanggane sing jenenge Marry Jean Watson. [4] Awal mula dheweke dadi spider-man yaiku nalika dheweke nileki institut Norman Osborn. [5]Angga-angga kang duwe radioaktif nyakot sing tumunten nggawe peter nduweni kekuwatan angga-angga super. [6] Ing cerita spider-man (biasa disingkat "Spidey" ) Spiderman nduweni okeh mungsuh, antarane yaiku:

Spider-Man yaiku salah siji crita superhero kang paling misuwur lan sukses kanthi cara komersial. Minangka karakter unggulan Marvel lan maskot parusahaan, dheweke muncul ing pirang-pirang wujud media, kalebu ing acara televisi animasi lan live-action, strip surat kabar sindikasi komik, lan pirang-pirang film kang dibintangi Tobey Maguire minangka pahlawan "ramah lingkungan" ing telung film pisanan.

Karakter Pandhukung[sunting | sunting sumber]

Spider-Man duweni macam-macam karakter pandhukung kang ana sajroning komik kang penting ing masalah alur crita yen dheweke iku bintang. Sawise wong tuwane seda, Peter Parker diopeni bulike kanthi kasih sayang kang akeh, yaiku Mei Parker, lan pak like, kang nggantekake figur bapak, Ben Parker. Sawise Lik Ben dipateni karo maling, Bulik Mei kang dadi siji-sijine keluwargane Peter, lan bulike cedhak banget karo Peter.

J. Jonah Jameson digambarake minangka penerbit saka Daily Bugle lan bos Peter Parker lan minangka kritikus pedhes Spider-Man, mesthi ngunekake perkara-perkara kang elek babagan superhero ing koran.

Eugene "Flash" Thompson umume digambarake minangka kanca SMA Parker lan seneng nyiksa dheweke, nanging ing wektu kang liya, Eugine dadi kanca kang apikan. Harry Osborn, putrane Norman Osborn, kang paling dikenal minangka kanca cedhake Peter nanging uga saingane Peter.

Pahargyan[sunting | sunting sumber]

Saka awal karakter, crita Spider-Man wis menangake pirang-pirang pahargyan, kayata:

  • 1962 Alley Award: Best Short Story—"Origin of Spider-Man" by Stan Lee and Steve Ditko, Amazing Fantasy #15
  • 1963 Alley Award: Best Comic: Adventure Hero title—The Amazing Spider-Man
  • 1963 Alley Award: Top Hero—Spider-Man
  • 1964 Alley Award: Best Adventure Hero Comic Book—The Amazing Spider-Man
  • 1964 Alley Award: Best Giant Comic - The Amazing Spider-Man Annual #1
  • 1964 Alley Award: Best Hero—Spider-Man
  • 1965 Alley Award: Best Adventure Hero Comic Book—The Amazing Spider-Man
  • 1965 Alley Award: Best Hero—Spider-Man
  • 1966 Alley Award: Best Comic Magazine: Adventure Book with the Main Character in the Title—The Amazing Spider-Man
  • 1966 Alley Award: Best Full-Length Story - "How Green was My Goblin", by Stan Lee & John Romita, Sr., The Amazing Spider-Man #39
  • 1967 Alley Award: Best Comic Magazine: Adventure Book with the Main Character in the Title—The Amazing Spider-Man
  • 1967 Alley Award Popularity Poll: Best Costumed or Powered Hero—Spider-Man
  • 1967 Alley Award Popularity Poll: Best Male Normal Supporting Character—J. Jonah Jameson, The Amazing Spider-Man
  • 1967 Alley Award Popularity Poll: Best Female Normal Supporting Character—Mary Jane Watson, The Amazing Spider-Man
  • 1968 Alley Award Popularity Poll: Best Adventure Hero Strip—The Amazing Spider-Man
  • 1968 Alley Award Popularity Poll: Best Supporting Character - J. Jonah Jameson, The Amazing Spider-Man
  • 1969 Alley Award Popularity Poll: Best Adventure Hero Strip—The Amazing Spider-Man
  • 1997 Eisner Award: Best Artist/Penciller/Inker or Penciller/Inker Team—1997 Al Williamson, Best Inker: Untold Tales of Spider-Man #17-18
  • 2002 Eisner Award: Best Serialized Story—The Amazing Spider-Man vol. 2, #30–35: "Coming Home", by J. Michael Straczynski, John Romita, Jr., and Scott Hanna
  • No date: Empire magazine's fifth-greatest comic book character.
  • No date: Spider-Man was the #1 superhero on Bravo's Ultimate Super Heroes, Vixens, and Villains show.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)www.sonypictures.com Spiderman (kaundhuh tanggal 9 Agustus 2011)
  2. ^ Lee, Stan (w), Romita, John (a). "The Birth of a Super-Hero!" The Amazing Spider-Man 42 (November 1966), New York, NY: Marvel Comics
  3. ^ (en)Wright, Bradford W. (2001). Comic Book Nation. Johns Hopkins Press : Baltimore. ISBN 0-8018-7450-5.
  4. ^ (en)Sanderson, Peter. Marvel Universe: The Complete Encyclopedia of Marvel's Greatest Characters (Harry N. Abrams, New York, 1998) ISBN 0-8109-8171-8, Halaman 75
  5. ^ (en)Kiefer, Kit; Couper-Smartt, Jonathan (2003). Marvel Encyclopedia Volume 4: Spider-Man. New York: Marvel Comics. ISBN 0-7851-1304-5.
  6. ^ (en)McCarthy, Helen, 500 Manga Heroes and Villains (Barron's Educational Series, 2006), ISBN 978-0-7641-3201-8

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Spider-man&oldid=831243"