Pahlawan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Pahlawan iku wong sing wis duwe lelabuhan becik bisa diarani pahlawan.kang sinebut pahlawan racake diarani wong sing mbelani nusa bangsan dhéwe. Ana ing wulangan pahlawan nasional, kamardikan, revolusi, pembangunan, lan sapanunggalane. Poucut Meurah Intan[1] iku salah siji ne pahlawan wadon asale saka Acèh iku sing wis sumare ning taman makam pahlawan sing dumunung ing Blora. Ora kari, para tokoh masyarakat desa sing wis berjasa bisa njunjung drajating bangsa lan negara.Jalaran para pahlawan kasebut ing batine lan atine kang resik mung nedya nggawa jenenge bangsa lan negara supaya arum gandane, dene bab bebungah utawa hadiah iku mung sebab-akibat.

Miturut aturan resmi Indonesia[2][3], Pahlawan Nasional Indonésia yaiku:

  1. Warga Indonesia sing wis tilar donya.
  2. Wis mimpin lan ngayahi perjuangan mawa senjata, perjuangan pulitik, utawa perjuangan jroning babagan liya kanggo nggayuh/ngrebut/mempertahankan/ngisi kamardikan sarta mujudaképersatuan lan kesatuan bangsa.
  3. Wis nglairaké gagasan utawa pamikiran gedhé sing bisa nunjang pembangunan bangsa lan negara.
  4. Wis ngasilaké karya gédhé sing nekakaké manfaat marang kasajahtran masyarakat utawa ningkataké harkat lan martabat bangsa Indonésia
  5. Pengabdian lan perjuangan sing diayahi sadawaning urip, ora mung sawektu, lan ngluwihi tugas sing diemban.
  6. Perjuangané nduwèni jangkauan jembar kanthi dhampak nasional.
  7. Nduwèni konsistensi jiwa lan semangat kabangsan/nasionalisme sing dhuwur.
  8. Nduwèni akhlak lan moral sing dhuwurt.
  9. Pantang nyerah masrang mungsuh jroning perjuangané.
  10. Ora tau ngayahi laku cela sing ngrusak ajining perjuangan.

Bab kasebut bisa dipercaya yen ana :

  1. Daftar uraian riwayat hidup lan perjuangan sacara tinulis kanthi èlmiah, disusun sistematis, sarta miturut data sing akurat
  2. Dhaptar lan bukti Tandha Kaurmatan sing tau ditampa
  3. Cathetan pandangan/pendapat tokoh masyarakat ngenani Pahlawan Nasional kasebut
  4. Foto-foto/gambar dokumentasi sig dadi potret perjuangan
  5. Wis diabadèkaké asmané liwat sarana monumental saéngga dikenal masyarakat


Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Situs web Pemkab Blora
  2. ^ Peraturan Presiden Nomor 33/1964 mengenai Penetapan Penghargaan dan Pembinaan terhadap Pahlawan
  3. ^ Peraturan Presiden Nomor 5/1964 ngenani Pawèwèh Penghargaan/Tunjangan marang Perintis Pergerakan Kebangsaan/Kemerdekaan
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pahlawan&oldid=829004"