Stan Lee

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Stan Lee

Stan Lee pada 2007
Lair Stanley Martin aLieber
28 Desember 1922 (umur 91)
New York City
Kabangsaan Amerika
Bidang Penulis
Penyunting
Penerbit
Produser
Aktor
Karya Wisuwur Spider-Man
Fantastic Four
X-Men
Avengers
Hulk
Iron Man
Thor
Daredevil
Doctor Strange
Peaghargaan Comics Hall of Fame
Tapak asma

Stan Lee (Stanley Martin Lieber, lair ing New York, 28 Desember 1922; umur 91 taun) yaiku sawijining penulis buku komik, editor, penerbit, produser, lan aktor saka Amerika.[1] Stan Lee mulai gawe komik ing taun 1941 ngenani Captain America # 3.[2] Ing taun 1960, Stan Lee ngedegake Marvel Comics kang ngenalake penokohan luwih lengkap ing karakter sawijining pahlawan kang kuwat, mula narik minate akeh wong, kususe bocah-bocah.[3] Buku komik ciptaane Stan Lee kang misuwur banget yaiku Fantastic Four (November 1961), Incredible Hulk (Mei 1962) lan Amazing Spiderman ing komik Amazing Fantasy # 15 (Agustus 1962).[2] Saliyane kuwi, Stan Lee uga wis nyiptakake akeh komik liyane X-Men, Avengers, Iron Man, Thor, lan Daredevil.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en) Stan Lee, lambiek.net. Diundhuh 10 Juni 2010.
  2. ^ a b c (en) Biography for Stan Lee, www.imdb.com. Diundhuh tanggal 10 Juni 2010.
  3. ^ Stan Lee Jadi Jagoan Komik, www.tempointeraktif.com. Diundhuh tanggal 10 Juni 2010.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Stan_Lee&oldid=832863"