Serial ATA

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Serial ATA

Serial ATA utawi bus komputer SATA inggih menika piranti antarmuka panyimpenan kanggé ngubungaken host bus adapter kanggé prangkat panyimpenan umum kados harddisk drive saha optical drive. Wiwit taun 2004, SATA host adapter kaintegrasi dhateng sedaya papan induk utawi motherboard modern desktop ugi laptop.

Serial ATA menika karancang kanggé nggantos standar ATA (AT Attachment) ingkang langkung dangu (ugi kawèntar kaliyan sebatan EIDE). SATA menika saged ngginakaken parentah-parentah andhapan ingkang sami. Ananging SATA host-adapter lan prangkat ingkang kasambung lewat kabel serial ingkang cepet kanthi 2 kabel konduktor. Sewalikipun bilih paralèl ATA ngginakaken 16 kabel konduktor data ingkang piyambak-piyambak kerja wonten ing cepet ingkang langkung andhap [1].

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ [1], Serial ATA (dipun-akses tanggal 09 Oktober 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Serial_ATA&oldid=835036"