Papan induk

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Papan induk komputer

Papan induk motherboard inggih menika papan utama ingkang wonten komponen-komponen komputer saha chip ingkang ginanipun kanggé ngatur lalu lintas data wonten ing sistem papan induk. Papan menika ugi asring dipunsebut mainboard utawi mobo. Ing papan induk menika wonten socket utawi papan kanggé processor saha slot kanggé masang komponen kartu kadosta VGA card, Random Access Memory utawi RAM, kertu suara utawi soundcard, Internal Modem lan sanès-sanèsipun [1].

Ingkang wigati pangginaan jinising prosessor menika paring pengaruh kaliyan pamilihan papan induk. Papan induk menika papan kanggée medal lan mlebeting data, ngubungaken sedaya piranti komputer, lan damel kerjasama saéngga komputer saged mlampah kanthi lancar. Kualitasipun papan induk katamtukaken sanget déning chipset ingkang kapasang ing dalem kados SIS, Nvidia force, Intel, VIA, lan sanès-sanèsipun.

Cara kerjanipun papan induk menika wonten ing sistem komputer, peripheral-peripheral kasambung wonten papan induk lan saged nglajengaken pakon kanthi jalur-jalur ingkang wonten ing board. padatanipun papan induk dados distribusi data ingkang mlebet.

ginanipun papan induk[sunting | sunting sumber]

  • Ngatur piranti menapa kemawon ingkang saged dipunpasang wonten ing komputer.
  • Kanggé papan chipset lan program BIOS ingkang ginanipun kanggé ngatur data komponen komputer sanès.
  • Kanggé komunikasi amargi sedaya komunikasi komputer medal papan induk menika.

Miturut pangginaan prosessor, papan induk menika kapérang dados 3 bagéyan, inggih menika :

Satunggaling papan induk wonten macem-macem komponen kadosta :

  • Socket prosessor
  • Chipset
  • bus controller
  • slot panyimpenan
  • slot expansion
  • port drive
  • BIOS
  • ROM
  • Power Connector [2]

Bagéyan-bagéyan papan induk[sunting | sunting sumber]

Salah satunggaling bagéyan penting saking papan induk menika chipset. Chipset ingkang kalebet IC kanthi ukuran alit menika gadhah fungsi inti. Ginanipun chipset menika kanggé ngatur aliran data wonten ing unit komputer. Bagéyan sanèsipun menika Integrated Drive Elevctronics utawi IDE. Fungsinipun IDE menika kanggé ngatur lan ngubungaken sedaya piranti kasar ingkang kawaos wonten ing komputer kadosta saluran CDROM, hard disk, lan disk drive sanèsipun. Bagéyan saklajengipun menika Intregrated Graphic Controller ingkang kalebet chip gegayutan kaliyan grafis.


Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ [1], Pengertian dan fungsi Motherboard (dipun-akses tanggal 24 September 2012)
  2. ^ [2], Motherboard (dipun-akses tanggal 04 November 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Papan_induk&oldid=834540"