Selat Tiran

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Strait tiran 83.jpg

Selat Tiran (Basa Arab: مضيق تيران ), kuwi jalur segara kang ciut, jembaré kira-kira 13 km, antarané Semenanjung Sinai lan Jazirah Arab, misahaké Teluk Aqabah karo Segara Abang. Jeneng selat iki dijupuk saka Pulo Tiran kang dumunung ing aliran selat iki. Ing pulo iki ana pasukan internasional kanggo ngawasi kabébasan pelayaran ing selat iki. Tanggal 22 Mei 1967, Mesir nutup selat iki saka kapal-kapal Israel. Senadyan kapal-kapal dagang wigati ora liwat selat iki, nanging Israel migunakaké bab iki minangka salah siji alesan kanggo serangan marang negara-negara Arab ing tahun kuwi.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Selat_Tiran&oldid=814305"