Selat Lombok

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Selat Lombok

Selat Lombok inggih menika selat ingkang ngubunaken Laut Jawa kaliyan Samudra Hindia. Mliginipun Selat Lombok wonten ing antawisipun Pulo Jawa kaliyan Pulau Lombok wonten ing Indonesia.

Titik paling sempit wonten ing pambukaan sisih kidul, kanthi wiyaripun namung 18 km. Ananging wonten ing pambukaan sisih lor dugi 40 km. Jumlah dawanipun kirang langkung inggih menika 60 km.

Selat Lombok kawéntar minangka salah satunggaling lintasan utama throughflow Indonesia. Amargi wontenipun tukeran toya antawisipun Samudra Hindia kaliyan Samudra Pasifik.

Selat Lombok ugi dados tandha lintasan divisi biogeografika antawisipun fauna Indo-Malaysia kaliyan jinising fauna ingkang bènten sanged inggih menika Australasia ingkang langkung kawéntar kanthi nama Garis Wallace. Namanipun Garis Wallace amargi adhedhasar Alfred Russel Wallace ingkang kaping sepisan paring pamanggih babagan bedanipun 2 mayoritas biomes ingkang wonten ing papan menika.

Nalika level permukaan segara menika mandhap wonten ing jaman es Pleistocene, Bali kaubungaken dèning Sumatra kaliyan daratan Asia satemah gadhah fauna Asia ingkang sami. Ananging wonten ing perairan kasebut damel Lombok kaliyan Kepulauan Sunda alit tetep terasing [1].


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ [1], Selat Lombok (dipun-akses tanggal 04 Oktober 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Selat_Lombok&oldid=834559"