Segara Bandha

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Locatie Bandazee.PNG

Segara Bandha kuwi sawijining segara kang dumunung ing Kapuloan Maluku, Indonesia. Segara kanthi ukuran 500x1.000 km iki kapisah saka Samudra Pasifik déning atusan pulo, sarta segara Halmahera lan Seram.

Pulo-pulo kang wewatesan karo Segara Bandha antara liya: Sulawesi ing sisih kulon, Buru, Ambon, Seram,kapuloan Kai, Kapuloan Aru, Kapuloan Tanimbar, Kapuloan Barat Daya, lan Timor. Senajan ng sisih pinggir segara iki mbebayani kanggo dilayari amarga akèh pulo karang, nanging ing bagéan tengah cukup aman. Klompok kapuloan kang dumunung ing segara iki yakuwi Kapuloan Banda.

Lindhu[sunting | sunting sumber]

Lindhu sering banget kadadéyan ing tlatah iki, amarga patemon antaraning telu lèmpèng tèktonik yakuwi: Lèmpèng Eurasian, Pasifik lan Indo-Australian.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Segara Bandha

Wacan terusan[sunting | sunting sumber]

  • Ponder, H. W. (1944) In Javanese waters; some sidelights on a few of the countless lovely, little known islands scattered over the Banda sea & some glimpses of their strange & stormy history London, Seeley, Service & Co. ltd.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Segara_Bandha&oldid=820173"