Samsung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Samsung
Logo Samsung.
Jeneng Koréa
Hangul 삼성
Hanja 三星
Alih aksara
Anyar
Samseong
McCune-
Reischauer
Samsŏng

Samsung Group inggih menika salah satunggalipun parusahaan elektronik paling misuwur ugi paling ageng ing jagad donya. Kawiwitan madeg ing tanggal 1 Maret 1938 ing Daegu, Korea, parusahaan punika ndhuweni mitra kerja ing 58 negara ugi anggadahi langkung saking 208.000 pmakarya. Ing taun 2003 pandapatanipun iinggih menika saantawis kirang langkung US$101,7 miliar.


Anak parusahaan[sunting | sunting sumber]

三星的車用LCD
  • Samsung Electronics Co., Ltd.
  • Samsung Motors Co.,Ltd (Renault Samsung Motors yang bekerja sama dengan Renault)
  • Samsung Bank Co.,Ltd
  • Samsung Insurance Co.,Ltd
  • Samsung Heavy Industries Co.,Ltd

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Samsung&oldid=837470"