Revolusi ilmiah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Révolusi ilmiah yaiku masa nalikane gagasan anyar ing bidang fisika, astronomi, biologi, anatomi manusia, kimia, lan ilmu pengetahuan liyane, berkembang pesat lan dadi dasar ilmu pengetahuan modern.[1] Meyurut catetan-catetan, revolusi iki diwiwiti ing Eropa saka masa Renaisans nganti akhir abad 18, periode sing dikenal Abad Pencerahan.

Filsuf lan sejarawan Alexandre Koyré nciptaake istilah revolusi ilmiah ing taun 1939 kanggo njelaske masa iki.[2]

Catatan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Scientific Revolution" in Encarta. 2007. [1]
  2. ^ Shapin, Steven (1996). The Scientific Revolution.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  • Marguin, Jean (1994) (in fr). Histoire des instruments et machines à calculer, trois siècles de mécanique pensante 1642-1942. Hermann. ISBN 978-2705661663.
  • Taton, René (1963) (in fr). Le calcul mécanique. Paris: Presses universitaires de France.
  • Smith, David Eugene (1929). A Source Book in Mathematics. New York and London: McGraw-Hill Book Company, Inc..
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Revolusi_ilmiah&oldid=837736"