Populasi (statistika)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg

Jroning èlmu statistika, populasi iku sakumpulan data sing nduwèni karakteristik sing padha lan dadi obyèk inferènsi,

Statistika inferènsi ndhasarake marang rong konsep dhasar, ya iku populasi minangka sakabèhané data, sing nyata utawa imajinèr, lan sampel, minangka bageyan saka populasi sing dipigunakaké kanggo ngayahi inferènsi (pendekatan/penggambaran) marang populasi asalé. Sampel dianggep makili populasi. Sampel sing dijupuk saka sawiji populasi ora bisa dianggo makili populasi sing liya.

Sawijining sènsus diayahi kanggo ngantukake karakteristik populasi sacara nyata. Karakteristik sing diduwèni déning populasi dijenengaké paramèter. Tumrap sawiji karakteristik sing diduwèni sampel (disebut statistik), aji paramèter ya iku aji pangarepané (expected value).