Perang Lebanon 2006

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Konflik Israel-Lebanon 2006
Data
Tanggal: 12 Juli 2006 -
Lokasi: Lebanon lan Israel
Alesan: Serangan sayap militer Hizbullah pada sebuah pos penjagaan perbatasan Israel pada 12 Juli 2006 sehingga 8 serdadu Israel tewas dan 2 lainnya ditawan.
Pihak sing terlibat
Israel: Flag of Israel.svg
Hizbullah:
Libanon: Flag of Lebanon.svg (netral)
Pamimpin
Israel: Flag of Israel.svg Dan Halutz (ketua dewan jenderal)
Flag of Israel.svg Udi Adam (Pemimpin regional)
Lebanon: Hassan Nasrallah (Pemimpin Hizbullah)
Flag of Lebanon.svg Michel Sulaiman (Tentara Lebanon)
Kakuwatan militer (jumlah)
Israel: Flag of Israel.svg 70.000 - 90.000
Hizbullah: 3.000 - 10.000
Lebanon: Flag of Lebanon.svg 35.000 - 40.000
Kurban
Israel: 125 tentara tiwas, 517 tatu, 2 ditawan, puluhan ewu pengungsi, watara 50 tank Merkava ajur
Hizbullah: 42-200 tiwas
Lebanon: (Sipil) 481-750 tiwas, 480-1100 tatu, 800.000 pengungsi
(Militer) 23 tiwas, 67 tatu

Konflik Israel-Lebanon 2006 iku rangkéan tindakan militèr lan bentrokan terus-terusan ing Israel lor lan Libanon sing nglibataké Hizbullah lan Angkatan Pertahanan Israel (Israeli Defence Force utawa IDF).

Konflik iki miwiti tanggal 12 Juli 2006, nalika Hizbullah nyerang kutha Shlomi ing Israel lor nganggo rudal Katyusha, sabanjuré pasukan Hizbullah nyusup menyang wilayah Israel. Jroning serangan kasebut, telu prajurit Israel diprejaya, loro tatu, lan loro diculik[1]. Prastawa iki banjur diterusaké kanthi serangan Hizbullah menyang wilayah Israel sing ndadèkaké wolu tentara Israel tiwas lan nyidrani luwih saka 20 jiwa[2]. Israel banjur mbales kanthi Operasi Just Reward ("Balesan sing adil"), sing jenengé banjur diowahi dadi Operasi Change of Direction ("Owah-owahan arah"). Serangan balesan iki nyakup témbakan rokèt sing ditujokaké menyang Libanon lan pangeboman déning Angkatan Udara Israel (IAF), blokade Udara lan segara sarta sawetara serangan cilik menyang wilayah Libanon kidul déning tentara dharat IDF.[rujukan?]

Siji warganegara Indonesia sing nyambutgawé dadi TKI, Siti Maemunah binti Muhtar Bisri, dilaporaké tewis ing Libanon minangka kurban rudal sing diluncuraké Israel ing tanggal 11 Juli kasebut. [3]

Sumber[sunting | sunting sumber]