Merkava

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Merkava Mark IV in Yad La-Shiryon, Latrun.

Merkava (Ibrani: מרכבה ‘kréta perang’) iku tank utama Angkatan Masanjata Israèl. Wiwit taun 1980-an awal, wis ana patang vèrsi sing digawé. Jeneng "Merkava" dijupuk saka jeneng sandhi programa pambangunané. Jeneng iki konon adhedhasar sawijining konsèp saka Alkitab merkabah.

Tank iki dioptimalisasi kanggo kaslematané anggota kru lan supaya bisa énggal diréparasi ing tengahing perang.

Sadurungé Perang Libanon 2006 ana kabar yèn garis Merkava bakal ditarik saka édaran amerga tank jenis iki rawan karo gaman anti tank weton Uni Sovyèt/Rusia sing dienggo déning Hizbullah. Nanging ing tanggal 7 November 2006, Haaretz utawa sawijining koran wigati Israèl, nglapuraké yèn Staf Jendral Israèl mutusaké yèn tank Merkava Mark IV menawa dienggo mawa becik, bisa mènèhi pangreksan sing optimal tinimbang jaman mbiyèn marang para anggota kruné lan tank iki ora sida ditarik saka édaran.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Merkava&oldid=822108"