Hizbullah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Hizbullah
Pamimpin Hasan Nasrallah
Madeg 1982 (sacara resmi diarani ing taun 1985)
Ideologi Islamisme
Agama Islam Shi'a
Situs web
Mangga delengen Daftar Situs Resmi.

Hizbullah (Basa Arab: ‮حزب الله‬ Hizbullah, tegesé: "Partai Allah"; ing basa Inggris biasa ditulus Hezbollah) iku sawijining organisasi Pulitik lan Paramiliter saka kelompok Islam Syiah sing diadegaké ing taun 1982 lan nduwèni basis ing Libanon.[1] Hizbullah nduwèni pangaribawa gedhé sajroning pulitik Libanon lan mènèhi layanan sosial, ngedegaké sekolah-sekolah, griya sakit, mbuka tlatah tani sarta layanan liyané kanggo èwonan warga Syiah Libanon [2] lan dianggep minangka cermin gerakan panglawanan ing bagéyan gedhé Donya Arab lan Muslim sadonya. [1] Senadyan mangkéné, kelompok iki dianggep minangka organisasi téroris déning Amérika Sarékat, Israèl, Kanada, lan Walanda. [3][4][5][6]

Hizbullah wiwit taun 1992 dikepalani déning Hasan Nasrullah.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hizbullah&oldid=832153"