Perang Kamardikan Turki

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Perang Kemerdekaan Turki
Bagéan saka Perang Kemerdekaan
TreatyOfSevres (corrected).PNG
Anatolia terbagi oleh Perjanjian Sèvres
Tanggal 19 Mei 1919-29 Oktober 1923
Papan Anatolia
Asil Kamenangan Turki
Perjanjian Lausanne
Pengakuan Republik Turki
Berakhirnya Kasultanan Ottoman
Casus belli Pambagéan Kasultanan Ottoman lan Prejanjèn Sèvres
Pihak sing kalibat
Flag of Turkey.svg Revolusionalis Turki Flag of the United Kingdom.svg Britania Raya
Flag of Greece (1822-1978).svg Yunani

Flag of France.svg Perancis
22px Italia
Flag of the Democratic Republic of Armenia.svg Armenia
Ottoman flag.svg Kesultanan Utsmaniyah
Flag of Georgia (1990-2004).svg Georgia

Komandhan
Flag of Turkey.svg Mustafa Kemal Atatürk

Flag of Turkey.svg İsmet İnönü
Flag of Turkey.svg Kazım Karabekir
Flag of Turkey.svg Ali Fuat Cebesoy
Flag of Turkey.svg Fevzi Çakmak

Flag of the United Kingdom.svg George Milne
Flag of France.svg Henri Gouraud
Flag of Yunani Papoulas
Flag of Greece (1822-1978).svg Georgios Hatzianestis
Flag of the Democratic Republic of Armenia.svg Drastamat Kanayan

Flag of the Democratic Republic of Armenia.svg Movses Silikyan
Ottoman flag.svg Süleyman Şefik Pasha

Perang Kamardikan Turki[1][2][3] (Turki: Kurtuluş Savaşı utawa İstiklâl Harbi) iku prastawa militèr lan pulitik sawisé takluké kasultanan Ottoman lan Blok Poros Perang Donya I lan pendhudhukan Sekutu ing téritori kasultanan Ottoman. Perlawanan marang sekutu diayahi déning Gerakan Nasional Turki sing munjer ing Anatolia. Gerakan iki rintisan madegé Republik Turki.

Referensi[sunting | sunting sumber]