Paul von Hindenburg

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Paul Ludwig Hans Anton von Beneckendorff und von Hindenburg
Paul von Hindenburg

Mangsa jabatan
12 Mei 1925 – 2 Agustus 1934
Pejabat sadurungé Friedrich Ebert
Pengganti Adolf Hitler
(Führer dan Kanselir)

Lair 2 Oktober 1847
Posen, Polandia
Tilar donya 2 Agustus 1934
Neudeck, Jerman
Kabangsan Jerman
Partai pulitik SDP

Paul Ludwig Hans Anton von Beneckendorff und von Hindenburg (2 Oktober 18472 Agustus 1934), dilairaké ing Posen (saiki Poznań, Polandia) iku Presiden Jerman ing magsa Republik Weimar. Sawisé antuk pandhidhikan ing sekolah kadhèt Wahlstatt lan Berlin panjenengané maju perang jroning Perang Koniggratz (1866) lan ing Perang Prancis-Rusia (1870-71). Panjenengané munggah pangkat dadi jènderal ing taun 1903. Hindenburg mandheg saka katentaraan ing taun 1911.

Sing mengku  sadurungé:
Erich von Falkenhayn
Chief of the General Staff
1916 – 1919
Diganti déning:
Wilhelm Groener
Sing mengku  sadurungé:
Friedrich Ebert
Présidhèn Jerman
1925 – 1934
Diganti déning:
Adolf Hitler
(Führer & Kanselir)


Pranalajaba[sunting | sunting sumber]