Ottawa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg
Ottawa
—  Kota  —
City of Ottawa
Ville d'Ottawa
Centre Block on Parliament Hill, National War Memorial di downtown Ottawa, National Gallery of Canada, dan Kanal Rideau dan Château Laurier.

Flag
Coat of arms of Ottawa
Coat of arms
Nickname(s): Bytown
Motto: "Advance-Ottawa-En Avant"
Written in the two official languages.[1]
Location of the City of Ottawa in the Province of Ontario, Canada
Coordinates: 45°25′15″N 75°41′24″W / 45.42083°N 75.69°W / 45.42083; -75.69
Country Flag of Kanada Kanada
Province Flag of Ontario Ontario
Region National Capital Region
Diadekaké 1826 minangka Bytown[2]
Incorporated 1855 minangka Kutha Ottawa[2]
Amalgamated 1 Januari 2001
Pamaréntahan
 • Mayor Jim Watson
 • Dewan Kutha Dewan Kutha Ottawa
 • MPs
 • MPPs
Wewengkon[3][4][5]
 • Kota 2.778,13 km2 (1.072,9 sq mi)
 • Urban 512,29 km2 (19,780 sq mi)
 • Metro 5.716,00 km2 (2.20.696 sq mi)
Èlevasi 70 m (230 ft)
Populasi (2011)[3][5]
 • Kota 883.391 (4th)
 • Kapadhetan 316,6/km2 (8,200/sq mi)
 • Metro 1.236.324 (4th)
 • Metro density 196,6/km2 (5,090/sq mi)
 • Demonym[6][7] Ottawan
Zona wektu Eastern (EST) (UTC−5)
 • Summer (DST) EDT (UTC-4)
Postal code span K0A, K1A-K4C[1]
Kodhe tilpun 613, 343, 819
Website ottawa.ca

Ottawa yaiku ibu kutha Kanada lan minagka kutha paling gedhé kapapat negara kasebut. Kutha ini mapan ing Lembah Ottawa bagian étan provinsi Ontario, ing perbatasan lor Quebec City-Windsor Corridor. Populasi kutha iki yaiku 808.391, lan populasi wilayah Ottawa yaiku 1.146.790 (2004). Wali kuthané yaiku Bob Chiarelli.

Minangka ibukutha, Ottawa nduwèni akèh national landmark kayata Parliament Hill, gedung pamarintahan sentral Kanada sing niru Houses of Parliament ing Inggris; National Gallery of Canada, Royal Canadian Mint ing kunu duit Kanada dicéthak (lan cabang liyane ing Winnipeg); Rideau Canal, lan liyané. Salah siji trademark Ottawa sing liyané yaiku Scotiabank Place, stadion hoki es kanggo tim NHL utawa National Hockey League, Ottawa Senators.

Geografi[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Geografi Ottawa
Pemandangan saka kiwa nang tengen: Gatineau Kali Ottawa lan Downtown Ottawa

Ottawa mapan ing pinggir kidul Kali Ottawa, lan ngisi bagian wilayah Kali Rideau lan Rideau Canal.[8] Bagian tua kutha (kamasuk sing sisa saka Bytown) dikenal minangka Lower Town, lan mapan ing area antarané kanal lan kali. Ing sebrang kanal tumuju kulon ana Centretown lan Downtown Ottawa, sing minangka pusat kutha keuangan lan komersial. Ing tanggal 29 Juni 2007, Rideau Canal, sing mbentang 202 km (126 mi) tumuju Kingston, Fort Henry lan papat menara Martello ing daerah Kingston diakoni minangka Situs Warisan Donya UNESCO.[9]


Hubungan International[sunting | sunting sumber]

Wektu iki, Ottawa dadi tuan rumah saka 130 kedutaan.[12] Salah sijining lanjutan 49 negara menehi biji kedutaan lan misi ing Amérika Sarékat kanggo Kanada.[12]

Kutha kembar

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b Art Montague (2008). "Ottawa Book of Everything". MacIntyre Purcell Publishing. http://www.bookofeverything.com/website/docs/OttawaBOE_Essentials.pdf. Retrieved 14 July 2011.
  2. ^ a b Justin D. Edwards; Douglas Ivison (19 November 2005). Downtown Canada: writing Canadian cities. University of Toronto Press. p. 35. ISBN 9780802086686. http://books.google.com/books?id=0bD75NCOS18C&pg=PA35. Retrieved 14 July 2011.
  3. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng CityPop
  4. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng UAPop
  5. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng CMAPop
  6. ^ "City of Ottawa - Design C". Ottawa.ca. 2010-05-20. http://ottawa.ca/residents/public_consult/lansdowne_partnership/urban_park/proposed_designs/c_en.html. Retrieved 2011-10-26.
  7. ^ "Rapport au / Report to:". Ottawa.ca. 2011. http://ottawa.ca/calendar/ottawa/citycouncil/occ/2011/08-25/fedco/01%20-%20ACS2011-OCM-CMR-0003%20-%202010%20Report%20on%20FLS%20ENG.htm. Retrieved 2011-10-26.
  8. ^ George Ripley; Charles Anderson Dana (1875). The American cyclopaedia: a popular dictionary of general knowledge. Appleton. p. 733. http://books.google.com/books?id=KshPAAAAMAAJ&pg=PA733. Retrieved 27 May 2011.
  9. ^ "Rideau Canal - UNESCO World Heritage Centre". Whc.unesco.org. http://whc.unesco.org/en/list/1221. Retrieved 2011-05-27.
  10. ^ "Ottawa macdonald-cartier int'l a" (in English & French). Canadian Climate Normals 1971–2000. Environment Canada. http://climate.weatheroffice.gc.ca/climate_normals/results_e.html?stnID=4337&autofwd=1. Retrieved 2011-01-11.
  11. ^ Climate Normals for Ottawa 1971-2000, accessed 24 March 2012.
  12. ^ a b "Heads of Missions". W01.international.gc.ca. 2009-10-27. http://w01.international.gc.ca/Protocol-Protocole/Heads-Chefs.aspx?lang=eng. Retrieved 2010-11-03.
  13. ^ "Ottawa and Beijing Sign Sister Cities Agreement | Asia Pacific Foundation of Canada". Asiapacific.ca. http://www.asiapacific.ca/fr/news/ottawa-and-beijing-sign-sister-cities-agreement. Retrieved 2011-08-08.
Bibliograpi

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Ottawa ing Wikivoyage

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ottawa&oldid=834970"