Othniel C. Marsh

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Othniel Charles Marsh
Othniel Charles Marsh - Brady-Handy.jpg
Miyos 29 Oktober 1831
Lockport, New York, USA
Tilar donya 18 Maret 1899 (umur 67)
New Haven, Connecticut, USA
Kabangsan United States
Lembaga Yale University
Lulusan saking Yale College
University of Heidelberg

Othniel Charles Marsh (Oktober 29, 1831 – 18 Maret, 1899) iku sawijining paleontologis. saka Amérika. Marsh iku salah siji tokoh èlmuwan pinunjul ing babaganiku; pratélan lusinan spéies lan téori asal usulé manuk minangka salah siji karyané.

Lair saka kulawarga prasaja, Marsh bisa ngrampungaké pasinaon saka bantuan pakliké sing sugih yaiku George Peabody. Sawisé lulus saka Yale College ing taun 1860 Marsh lelana ing donya nyinaoni anatomi, mineralogi lan géologi.

Karya[sunting | sunting sumber]

Othniel Marsh (center, back row) and assistants ready for digging.

Marsh njenengaké sawetara genera dinosauru: Allosaurus (1877), Ammosaurus (1890), Anchisaurus (1885), Apatosaurus (1877), Atlantosaurus (1877), Barosaurus (1890), Camptosaurus (1885), Ceratops (1888), Ceratosaurus (1884), Claosaurus (1890), Coelurus (1879), Creosaurus (1878), Diplodocus (1878), Diracodon (1881), Dryosaurus (1894), Dryptosaurus (1877), Labrosaurus (1896), Laosaurus (1878), Nanosaurus (1877), Nodosaurus (1889), Ornithomimus (1890), Pleurocoelus (1891), Priconodon (1888), Stegosaurus (1877), Torosaurus (1891), Triceratops (1889), Tripriodon (1889). Uga maringi jeneng marang subordo Ceratopsia (1890), Ceratosauria (1884), Ornithopoda (1881), Stegosauria (1877), and Theropoda. He also named the families Allosauridae (1878), Anchisauridae (1885), Camptosauridae (1885), Ceratopsidae (1890), Ceratosauridae, Coeluridae, Diplodocidae (1884), Dryptosauridae (1890), Nodosauridae (1890), Ornithomimidae (1890), Plateosauridae (1895), and Stegosauridae (1880). Dhèwèké uga maringi jeneng marang sawetara spesies dinosaurus. Dinosaurus Othnielia dijenengaké déning P. Galton, njupuk saka jeneng tokoh iki ing taun 1977, uga Marshosaurus bicentesmus (Madsen, 1976).

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Wacan[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Wikisource
Wikisource basa Inggris ndarbeni kaca perkawis

This article incorporates text from the Encyclopædia Britannica Eleventh Edition, a publication now in the public domain.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Othniel_C._Marsh&oldid=831829"