Origami

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Origami awujud manuk

Origami yaiku seni lipat kang asale saka Jepang. [1] Kang dilempit bisa kertas lan uga bisa kain. [2] Kertas utawa kain kang arep digawe origami biyasane bentuke segipapat.[1] Ing origami bisa nggawe macem-macem bentuk, kayata bentuk kewan, tanduran, utawa barang tartamtu.[2]

Origami iku satu kesenian nglempit kertas kang pinercaya kawit kertas dikenalake ing abad pisanan nalika zaman Tiongkok kuno taun 105 Masehi dening Ts'ai Lun. Nggawene kertas saka tanduran kang dikethok cilik-cilik lan kain kang nduweni kualitas kang ora pati apik kanggo ngunggahake prodhuksi kertas. Tuladhane origami kang asale saka Tiongkok yaiku tongkang (jung) lan kotak.

Nalika abad kaping 6, cara nggawe kertas banjur digawa menyang Spanyol dening wong-wong Arab. Ing taun 610 nalika isih jamane pamrentahan kaisar wadon Suiko (zaman Asuka), ana biksu Buddha jenenge Donchō (Dokyo) kang asale saka Goguryeo (semenanjung Korea) teka menyang Jepang ngenalake carane nggawe kertas lan mangsi. Banjur origami dadi misuwur ing Jepang nganti saiki kang migunakake kertas Jepang kang diarani Washi.

Video[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Deleng Uga[sunting | sunting sumber]

Cathatan Sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Origami&oldid=830080"