Washi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sugiharagami (salah satu jenis washi)
Chiyogami

Washi (和紙?) utawa wagami iku dluwang sing digawé kanthi metodhe tradhisional ing Jepang. Dibandhingaké karo dluwang prodhuksi mesin, serat jroning washi luwih dawa saéngga washi bisa digawé luwih tipis, nanging tahan suwé (ora gelis lusuh utawa suwèk).

Prodhuksi washi kerep ora dapat ngebaki panjaluk konsumèn saéngga dadi larang regané. Ing Jepang, washi dipigunakaké jroning manéka jenis barang kerajinan lan seni kaya origami, shodō lan ukiyo-e. Washi uga dipigunakaké minangka hiasan jroning agama Shinto, bahan patung Buddha, bahan mèbel, alas sashimi jroning kemasan, bahan perlengkapan turu, bahan klambi kaya kimono, sarta bahan interior omah lan pelapis lawang surung. Washi dipigunakaké minangka bahan dhuwit dluwang saéngga dhuwit dluwang yèn misuwur kuwat lan ora gampang lusuh.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Washi&oldid=826236"