Oakland, California

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Oakland
—  Kota  —
Kota Oakland
Downtown Oakland dari Danau Merritt

Flag
Nickname(s): Oaktown, The O, The Town
Lokasi di Alameda County dan negara bagian California
[[file:Cithakan:Location map Amerika Serikat|240px|Oakland, California is located in Cithakan:Location map Amerika Serikat]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Amerika Serikat|6x6px|Oakland|link=|alt=]]
<div style="font-size: 90%; line-height: 110%; z-index:90; position: relative; top: -1.5em; width: 6em; Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi">Oakland
Lokasi di Amerika Serikat
Coordinates: 37°48′16″N 122°16′15″W / 37.80444°N 122.27083°W / 37.80444; -122.27083
Negara Bendera_Amerika Serikat Amerika Serikat
Negara bagian Flag of California California
County Alameda
Pamaréntahan
 • Type Mayor-Council
 • Mayor Jean Quan (D)
 • Senat Loni Hancock (D)
 • Assembly Nancy Skinner (D)
Sandré Swanson (D)
Mary Hayashi (D)
 • U. S. Congress Barbara Lee (D) (CA-09)
Wewengkon[1]
 • Total 78,002 sq mi (202,024 km2)
 • Land 55,786 sq mi (144,485 km2)
 • Water 22,216 sq mi (57,54 km2)  28.48%
Èlevasi 42 ft (12,8 m)
Populasi (2010)
 • Total 390.724
 • Urutan 1 di Alameda County
8 di California
47 di Amerika Serikat
 • Kapadhetan 5/sq mi (1.9/km2)
Zona wektu PST (UTC−8)
 • Summer (DST) PDT (UTC−7)
Kode pos 94601–94615, 94617–94624, 94649, 94659, 94660–94662, 94666
Kodhe tilpun 510
Kode FIPS 06-53000
GNIS feature ID 0277566
Website http://www.oaklandnet.com
Pemandangan kota Oakland

Oakland yaiku salah sawijining kutha ing Amerika Serikat. Manggone ing bageyan kulon negara bageyan California. Ing taun 2006, kutha iki duwe cacah penduduk akehe 411.755 jiwa lan duwe amba wilayah 202,4 km². Lan duwe angka kepadatan penduduk akehe 2.751,4 jiwa/km².

Ing daerah metropolitan cacahe luwih saka 7 juta jiwa. Kutha iki dadi pusat utama Kabupaten Alameda, California.

Kota kembar[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala luar[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Cities of Alameda County, California Cithakan:California-geo-stub