Nagamaki

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pedhang Nagamaki

Nagamaki (長巻?) yaiku sawijining pedhang tradisional Jepang.[1][2]. Pedhang iki anduweni cekelan kang dawa. Nagamaki digawe dening kelas samurai Jepang.

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Ana kemungkinan pedhang Nagamaki kang kawitan digawe wektu Zaman Heian (794-1185), nanging ora ana bukti sing bisa dingerteni saka sadurunge parotengah taun Zaman Kamakura (1192-1333).[3] Nagamaki kawentar wektu pertengahan Zaman Muromachi (1336-1573 M) . Nagamaki dinggep sawijining gaman kang disenengi dening Oda Nobunaga.[citation needed] Uesugi Kenshin dikira nduwe penjaga khusus kanthi gaman nagamaki.[4]

Deskripsi[sunting | sunting sumber]

Nagamaki yaiku pedhang utawa lading kang nduweni dawa 2 meter utawa luwih lan cekelan kang ukurane padha karo ladinge.[5] Lading kang nduweni tunggal karo bisa madani naginata, tapi bedane yaiku lading sing dipasang yaiku cekelan utawa tsuka pedhang Nagamaki kuwi dudu poros kayu sederhana koyo ndek naginata, tapi digae luih koyo ganggan katana. Oponeh "nagamaki" disebut barang kambek ("pembungkus panjang") mergakne tradisi koyo nangani pembungkusan. Cekelan Nagamaki dibungkus nganggo kulit utawa sutra kanggo cara saling silang, mirip banget karo pembungkus sing digawe ndek katana. Nagamaki iki dinggep evolusi teka nodachi atau ōdachi pedang sing dijelasne ndek literatur abad keempat belas karo sumber sumber bergambar.[6]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nagamaki&oldid=885091"