Katana

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Katana (?)
Sabre-seconde-guerre-mondiale-p1000712.jpg
Wangun katana "modhél 94", ing mangsa Perang Donya II.
Tipe Pedang
Papan asal Jepang
Production history
Diprodhuksi Zaman Muromachi (1392–1573) nganthi samenika
Specifications
Blade length Sekitar 60–73 cm (23.6–28.7 inci)
Katana

Katana inggih punika sebatan negara Jepang kagem pedhang. Katana dipunpasangaken kaliyan wakizashi, wujudipun mèmper ananging dipundamel langkung cekak, kekalihipun dipunagem déning anggota klas ksatria. Kekalih pusaka ingkang dipunagem sami-sami dipunsebat daish, lan makili kakiyatan sosial lan kinuratan samurai. Katana utaminipun dipunagem kagem ngethok. Bènten kaliyan kathahing pedhang saking negara sanesipun, Katana gadhahi cara pangletakan ingkang bènten.

Pedhang Jepang ingkang asli sawekdal punika sampun langka, sinaosa ingkang paling antik saged dipuntumbas ngagem arta kathah. Katana lan wakizashi modern dipundamel kanthi kedik praktisi ingkang gadhahi lisensi kagem damel.[1]

Pedang Jepang[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)gugling.com(dipuntingali tanggal 9 Oktober 2011)
  2. ^ (id)koranbaru.com(dipuntingali tanggal 9 Oktober 2011)

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Katana&oldid=833135"