Uesugi Kenshin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cithakan:Kotak info Samurai

Uesugi kenshin.jpg

Uesugi Kenshin (上杉 謙信?) (18 Februari 1530 utawa 21 Januari taun ka-3 éra Kyōroku - 19 April 1578 utawa 13 Maret taun ka-6 éra Tenshō) yaiku daimyo jaman Sengoku saka provinsi Echigo.[1] Uesugi Kenshin jeneng asliné yaiku Nagao Kagetora.[1] Lair ing klan Nagao kang minangka shugo ing provinsi Echigo.[1] Kenshin nampa jeneng Uesugi saka bapak kuwaloné kang jenengé Uesugi Norimasa lan mènèhi warisan jabatan Kantō kanrei (panguwasa wilayah Kanto).[1]

Ana ing jaman pamaréntahané, Echigo ngalami jaman perang lan mangsa damé merga anané perang antarané Kenshin karo Takeda Shingen lan Hōjō Ujiyasu.[1] Uesugi Kenshin dijuluki Macan saka Echigo utawa Naga saka Echigo merga kaahliané ana ing seni perang.[2] Kenshin dhéwé nyebut dhèwèké dadi pawujudan déwa perang Bishamonten.[2] Takeda Shingen kang duwé julukan Macan saka Kai dadi mungsuh utamané.[2] Ana ing pamaréntahan Keshogunan Moromachi, Uesugi Kenshin dadi pejabat Kantō kanrei kang pungkasan.[2] Ana ing jaman pamaréntahané, Echigo ngalami jaman perang lan jaman kang mbolak-mbalik merga pertikaian kang terus-terusan saka Uesugi Kenshin karo Takeda Shingen lan Hōjō Ujiyasu.[2]

Pengikut[sunting | sunting sumber]

Dhaptar samurai lokal (kokujin) kang dadi andhahané Uesugi Kenshin

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Uesugi_Kenshin&oldid=832396"