Lading

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lading
Péso

Lading utawa asring kasebat déning jeneng péso yaiku sawijining piranti sing dienggo kanggo ngiris. Lading iku jaman saiki biasané kawangun saka piranti pangirisé lan cekelané. Piranti pangirisé biayasané saka wesi.

Dhèfinisi liya péso yaiku alat kanggo ngetok barang.[1] Péso nduwèni rong bagéyan, bagéyan kang sepisanan yaiku gagang kanggo nyekeli lan bilah peso. [1]Bilah peso digawé saka logam kang trèpès lan ing pinggiré digawé landhep.[1] Pinggir kang landhep iki diarani mata péso.[1] Gagang péso umumé ukurané dawa saéngga bisa dicekel tangan.[1] Péso bentuké mèmper pedhang.[1] Bédané pedhang nduwèni bilah kang luwih dawa tinimbang péso.[1] Péso digawé saka bahan kang anti karat.[1] Saéngga ora gampang tékyéngen.[1] Nalika péso kethul péso kena diungkal saéngga dadi landhep manèh.[1]

Yèn péso luwih cilik kanggo motong, bisa dipigunakaké graji utawa kapak menawa dibutuhaké.

Jinis[sunting | sunting sumber]

  • Kampak yaiku péso kang kanggo negor wit.[2]
  • Péso cukur yaiku péso kanggo nyukur rambut, jenggot.[2]
  • Péso dapur yaiku péso kanggo masak, kanggo ngiris bumbu utawa sayuran.[2]
  • Péso lipat yaiku péso kang gagangé bisa ditekuk.[2]
  • Péso makan yaiku péso kang kanggo ngiris daging nalika mangan.[2]
  • Péso sadap yaiku péso kanggo nyadhap karét.[2]
  • Péso wali yaiku péso kang ukurané cilik, landhep lan gunané kanggo ngukir.[2]
  • Péso bedhah yaiku péso kang dipigunakaké dhokter kanggo mbedhah pasien, bisa uga dipigunakaké praktikan ing laboratorium nalika praktikum.
  • Péso lipat

Galeri[sunting | sunting sumber]

Uga delengen[sunting | sunting sumber]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j (id)artikata.com(diundhuh tanggal 8 Juni 2011)
  2. ^ a b c d e f g (en)cookingforengineers.com(diundhuh tanggal 8 Juni 2011)

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lading&oldid=841783"